Co se dává do sushi - ingredience na sushi

Existují potraviny, které jsou pro dokontalý sushi zážitek naprosto nenahraditelné. Které to jsou?

Sushi rýže

Rýže na sushi se vyznačuje tím, že má jiné vlastnosti absorbce vody, než běžná dlouhozrnná rýže - díky tomu je více lepkavá a tudíž vhodná na přípravu sushi.

Řasy na sushi

Je to zelené a drží to sushi dohromady - co je to? Ano, správně, je to řasa na sushi. Tato tmavě zelená řasa se jmenuje "nori" a k sushi neodmyslitelně patří. Je v ní spousta vitamínů a minerálů. Koupit se dá v různé kvalitě, což má vliv na výslednou chuť.

Sojová omáčka

Sojová omáčka na sushi se vyrábí díky fermentaci sojových bobů a různých druhů obilovin. Perfektně se hodí pro většinu pokrmů slané asijské kuchyně - od nudlí až po sushi. Věděli jste, že omáčka má antialergenní vlastnosti? Milovat ji budou ti z vás, kterým vadí vůně čerstvých ryb.

Wasabi pasta

Wasabi pasta na sushi je vyrobena z pravého japonského křene a v japonské kuchyni má významnou roli mezi ochucovadli. Chuť je velmi aromatická a pálivá.

Octy na sushi

Tradičně se octy na sushi používá namísto aromatičtějšího rýžového octu, protože je díky přidání cukru sladší a chutnější. Hodit se vám bude především na přípravu rýže. Ceněný je i pro své účinky při podpoře trávení.

Zázvor na sushi

Možná jste sushi ještě nikdy v životě neochutnali, ikonický plátek růžového zázvoru na sushi jste ale určitě už někdy viděli. Nakládaný zázvor neutralizuje chuťové pohárky, takže si můžete sushi dobrotu vychutnat ještě víc.